Gogosi pufoase si aromate

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Sep 2014 | 18257 vizualizari

 

Nu ma satur sa ''experimentez'' noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul '' Culorile din farfurie'' ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 12 gr drojdie proaspata ( jumatate cub)
  • 1 galbenus ou
  • 35 gr zahar tos
  • 110 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • zahar vanilat ( pentru pudrat )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.

Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. 

In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.

Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.

Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .

Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.

Intr-o tigaie , punem mult ulei .Cand uleiul s-a incins bine ,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .

Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru aroma adaugati la aluat coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi